Interessante beurzen/conferenties voor (serious) gaming

Deze post is op 8 augustus uitgebreid met een aantal evenementen.

Ook al is het eigenlijk een vakantie periode (dit geldt overigens alleen voor diegene die hem opnemen, lees: niet voor mij), de (serious) gaming wereld ligt zeker niet op z’n gat. Er zijn de aankomende tijd een aantal interessante beurzen te bezoeken waar je ontwikkelingen op het gebied van gaming en serious gaming nauw kan volgen.

GDC Europe met aansluitend de GamesCom
15 – 17 augustus en 17 – 21 augustus, Keulen, Duitsland
In week 33 vind in Keulen de bekende Games Developers Conference plaats. Dit broertje van de bekende GDC in San Francisco is eigenlijk gericht op nieuwe ontwikkelingen in de entertainment game industrie. Maar ook als je iets te maken hebt met serious gaming kun je hier terecht voor interessante updates en kennis van nieuwe technologie├źn.
Als je toch in Keulen bent, bezoek dan aansluitend de GamesCom, de consumenten beurs op het gebied van entertainment games.

Think, Design & Play
14 – 17 september, HKU Utrecht
Dit is alweer de 5e DiGRA conferentie die wordt gehouden, dit jaar op het gebied van ‘Games and Play’. Voorgaande edities vonden nooit in Nederland plaats, maar dit jaar komt de conferentie naar ons land. De conferentie is wetenschappelijk van aard en gaat in op de connectie tussen onderzoek en praktijk.

PICNIC Network Event
14 – 16 september, NDSM Werg, Amsterdam
PICNIC is een jaarlijks terugkerend meerdaags festival dat wordt gehouden in Amsterdam. In voorgaande jaren was de Westergasfabriek het toneel van deze creatieve uitbarsting van nieuwe media initiatieven. Dit jaar verplaatst de conferentie naar de NDSM werf. De conferentie staat bol van interessante sprekers en interactieve workshops. De conferentie is niet specifiek gericht op gaming, maar is wel een onderwerp dat dit jaar zeker aan bod komt.

Design by Fire
13 – 14 oktober, Utrecht
De Design by Fire conferentie is een tweedaags evenement gericht op interactie ontwerp. Op de eerste dag worden er workshops gegeven door specialisten uit het vak en de tweede dag staan sprekers met inspirerende nieuwe kennis centraal. Aangezien interactie ontwerp en ontwerp voor games veel overlap vinden, is dit een interessante beurs om kennis op te doen die toegepast kan worden op games.

Games for Health Europe
24 – 25 oktober, Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam
De Games for Health Europe is de afvaardiging van de gelijknamige conferentie uit Boston. Games for Health stelt serious gaming in de gezondheidssector centraal en geeft in 2 dagen een goed idee van de health games en e-health industrie in Europa.

Serious Game Expo
21 – 22 november, Lyon, Frankrijk
In Frankrijk is de industrie rondom serious gaming inmiddels flink groot aan het worden. Vandaar ook dat het interessant is om vanuit Nederland te zien welke ontwikkelingen er hier afspelen. De beurs in Lyon in november is een groot evenement dat dit jaar voor de 7e keer wordt gehouden.

Game Connection
6 – 8 december, Parijs, Frankrijk
Ook wordt er elk jaar in de hoofdstad van Frankrijk een beurs gehouden rondom entertainment games. Verglijkbaar met de GamesCom in Keulen, is de beurs er om contacten te leggen binnen de entertainment games industrie.

Zelf ben ik op de meeste van bovenstaande conferenties te vinden. Soms als bezoeker, maar ook als spreker of workshop begeleider. Ga je ook naar een van bovenstaande conferenties, laat het me dan even weten via @thijsdevries.

 

This entry was posted in Algemeen, Bijeenkomsten, Lezingen. Bookmark the permalink.

4 Responses to Interessante beurzen/conferenties voor (serious) gaming

 1. Ellis says:

  Vergeet de dxf2011 niet!!!

 2. DSSH says:

  En de Dutch Society for Simulation in Healhcare DSSH niet! Vertegenwoordigd in Programma- en Adviesraad van Games For Health Europe; en de grootste professionele vereniging voor Simulatie & Serious Gaming in de gezondheidszorg in NL.

 3. Pingback: Interessante beurzen/conferenties voor (serious) gaming | Emergency response simulation environments and games | Scoop.it

 4. annewies says:

  en de Game in the city Amersfoort 24-25 nov
  en http://futuregaming.bsp-a.com/ 16 november birmingham….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>