SaladStar; kinderen leren over gezonde voeding en stimuleren te bewegen op hetzelfde moment

Raddraaiers in Beweging is een startup met een geweldig innovatief concept om kinderen, in de leeftijd van 6 – 12 jaar, meer aan het bewegen te krijgen. Het concept houdt in dat kinderen indirect gemotiveerd worden om buiten te bewegen door middel van het spelen van online games. Overdag dragen kinderen een bewegingssensor op hun schoen die de bewegingen bijhoudt. Deze bewegingen worden door middel van bluetooth uitgelezen als ze dichtbij een computer zijn en worden vervolgens omgezet in beweegpunten. Deze beweegpunten zijn de input om verschillende spellen online te kunnen spelen.
Wat is er nou mooier om een leuk en uitdagend spel te ontwikkelen waar kinderen ook nog iets van kunnen leren? Vandaar dat binnen dit concept de eerste game is ontwikkeld op basis van educatie over gezonde voeding.

Resultaat:
SaladStar (bekijk dit project in het portfolio) is een game waarbij kinderen salades kunnen maken op basis van de ingrediënt die ze verdienen door buiten genoeg te bewegen. Hierbij wordt rekening gehouden met de beweegnorm van minimaal 60 minuten bewegen per dag. Als kinderen meer dan 60 minuten bewegen, krijgen ze extra gezonde en gekke ingrediënten.
Maar niet alle ingrediënten die ze krijgen zijn gezond. Het is immers leuk af en toe hele gekke ingrediënten te krijgen, zoals zuurstokken. Aan de gemaakte salades worden punten toegekend, waarbij extra veel punten worden toegekend aan gezonde salades. Door middel van het maken van de salades kunnen kinderen er dus achter komen wat wel en wat niet gezonde ingrediënten zijn.

Toekomst:
SaladStar is een goede basis voor een serious game waarbij kinderen indirect gemotiveerd worden te bewegen en direct leren over gezonde voeding. Maar deze motivatie moet wel sterk genoeg zijn. Vandaar dat toekomstige ontwikkelingen beter op deze motivatie zullen inspelen. Dit zal gedaan worden door middel van het sociale component. Worden kinderen extra gemotiveerd als ze salade recepten kunnen uitwisselen met vriendjes? En zou het mogelijk zijn om punten te geven voor elkaar salades? En wat doet dat met de gameplay?

Momenteel wordt de game getest door kinderfysiotherapeuten met 50 kinderen. Resultaten hiervan zullen verwerkt worden om de huidige game te verbeteren en als basis dienen voor nieuwe mogelijkheden. Interessante bevindingen zal ik ook hier vermelden.

This entry was posted in Projecten. Bookmark the permalink.

2 Responses to SaladStar; kinderen leren over gezonde voeding en stimuleren te bewegen op hetzelfde moment

  1. Pingback: Tweets die vermelden SaladStar; kinderen leren over gezonde voeding en stimuleren te bewegen op hetzelfde moment | Creative Seeds Blog -- Topsy.com

  2. Pingback: Terugkijkend naar 2011 | Creative Seeds Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>